طبق آیین نامه کمیسیون بررسی نشریات، نشریات علمی پژوهشی مورد تأیید آن سازمان نمی توانند بیشتر از ده درصد مقالات چاپی در یک سال را به مقالاتی از یک نویسنده تکراری تخصیص دهند. پیرو این بند آیین نامه و طبق آیین نامه داخلی شورای نشر پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی مقرر شده است هر نویسنده حداکثر چهار مقاله در جریان بررسی و آماده چاپ در نشریه داشته باشد و تا تعیین تکلیف شدن و یا انتشار سایر مقالات، نشریه نمی تواند مقاله جدیدی را از ایشان وارد مراحل بررسی نماید و از مقالات پذیرفته شده هر نویسنده به جز موارد خاص در سال بیشتر از یک مقاله منتشر نخواهد شد.
راهنمای تهیة مقالة فصلنامة علمی- پژوهشی
«مطالعات روانشناسی ورزشی»
خواهشمند است شیوهنامۀ زیر را مطالعه و بر اساس آن اقدام به ارسال مقاله کنید. لازم به توضیح است که مقالات دریافتی از طریق سایت پژوهشگاه در مرحلۀ اول و پیش از ارسال به داوری از نظر رعایت شیوهنامۀ زیر بررسی خواهد شد و در صورت عدم رعایت آن، مقاله برای داوری ارسال نخواهد شد.
اصول نگارش و ارسال مقاله برای مجله مطالعات روان شناسی ورزشی
مجله علمی مطالعات روان شناسی ورزشی اولویت ارزیابی، داوری و انتشار را به مقالاتی اختصاص خواهد داد که از قرابت موضوعی و مفهومی بیشتری با حوزه تخصصی مزبور برخوردار باشند.
1. اصول کلی
شیوهنامۀ ارسال مقالات
مقالات باید از طریق سامانة نشریة روانشناسی ورزشی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی www.spsyj.ssrc.ac.ir، به صورتی که شرح داده شده است، ارسال شود. تمامی مقالاتی که به صورت الکترونیکی در سامانه نشریات پژوهشگاه ثبت گردند در ابتدا توسط شورای هیئت تحریریه نشریه بررسی و در صورت دارا بودن ملاک های لازم برای انجام بررسی های تخصصی بیشتر وارد فرایند داوری می شوند. این مقالات، بدون نام نویسندگان توسط حداقل 2 داور که از سوی سردبیر و هیءت تحریریه انتخاب میشوند ارزیابی خواهند شد و نویسنده مسئول از پذیرش، رد یا نیاز به اعمال اصلاحات درخواستی از سوی داوران در اسرع وقت مطلع خواهد شد. چنانچه مقاله کاملاً مطابق موارد ذکرشده در این راهنما بوده و پذیرش کامل داوران را نیز اخذ نماید، در نوبت چاپ قرار خواهد گرفت.
2. نحوة تنظیم مقالات
2-1- در فایل اصلی مقاله: صفحة اول باید شامل هر دو چکیده به شرح زیر باشد:
2-1-1. چکیدة فارسی در بالای صفحه شامل عنوان و متن چکیدة فارسی بههمراه کلیدواژههای مرتبط باشد.
2-1-2. چکیدة انگلیسی در پایین صفحه شامل عنوان و متن چکیدة انگلیسی بههمراه کلید واژه های مرتبط باشد.
2-2. عنوان مقاله، با در نظر گرفتن فواصل بین کلمات، نباید از 60 حرف تجاوز کند.
2-3. تعداد کلمات هر دو چکیده باید حداکثر 250 کلمه باشد. از ذکر مقدار Pvalue ،R و منابع استفادهشده برای آزمون یا پرسشنامه و استفاده از کلمات، حروف و علائم اختصاری لاتین در چکیدة کوتاه اجتناب شود.
2-4. اندازه و نوع قلم متن 11 BMitra باشد و تعداد صفحات مقاله از 15 صفحه تجاوز نکند.
2-5. قلم تمام نوشته های انگلیسی مقاله، Times New Roman و اندازه های چکیدة لاتین (9)، پانویسها (8) و منابع لاتین (9) باشد.
فایل اصلی مقاله
متن اصلی مقاله به ترتیب شامل 6 بخش مقدمه، روش پژوهش، نتایج، بحث و نتیجه گیری، تشکر و قدردانی و منابع می باشد. کلیه بخش های فوق به صورت مجزا و با همین عناوین باید بیان شوند. در مقابل این عناوین از قرار دادن علامت " : " پرهیز گردد.
بحث و نتیجه گیری: شرح نکات مهم یافته ها، آثار و اهمیت و محدودیت آنها، مقایسۀ نتایج پژوهش با یافته های حاصل از مطالعات دیگر، توجیه و تفسیر موارد مشترک و مورد اختلاف، بیان کاربرد احتمالی یافته ها، و در نهایت نتیجهگیری و ارائه پیشنهادات حاصل از یافته های پژوهش از موارد مورد بحث در این بخش مقاله است. در این بخش از تکرار بخش یافته ها خودداری گردد و نباید نتایج جدید که در قسمت یافته ها به آن اشاره نشده است، عرضه شود. از اظهار نظر درمواردی که یافته های مطالعه آن را مطرح نمی کنند نیز باید خودداری شود.
تشکر و قدردانی: در این قسمت نام منبع یا منابع حمایت مالی که منجر به انجام پژوهش و تهیه مقاله گردیده است ذکر می شود و از کلیه افراد یا گروههایی که در انجام پژوهش همکاری داشته اند تشکر و قدردانی می گردد. البته استفاده یا عدم استفاده این قسمت در متن مقاله به دلخواه نویسندگان است.
2-7. فایل مشخصات نویسندگان شامل عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی نویسندگان باشد. درجة علمی و محل اشتغال آنها ، مؤسسة ناظر، حامیان مالی و محل انجام پژوهش و نویسندة مسئول و آدرس ایمیل همه نویسندگان در پاورقی نوشته شود (در مقاله های برگرفته از طرح پژوهشی، باید از درج شمارة قرارداد در هر قسمت از مقاله پرهیز شود). نام و مشخصات نویسندگان به هردو زبان فارسی و انگلیسی باید نوشته شود.
فایل کاور لتر (فایل مشخصات نویسندگان)
فرم تعهد و تعارض منافع
لازم است کلیه نویسندگان محترم در هنگام ارسال مقاله، علاوه بر فایل اصلی و فرم کاور لتر، فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان را نیز از طریق فایل های پیوست مقاله ارسال فرمایند. برای مقالاتی که قبلا ارسال شده است هم لازم است این فرم ها تکمیل و در قسمت فایل های پیوست بارگذاری شود. بدیهی است ادامه فرآیند مقالات منوط به تکمیل و ارسال فرم های مذکور خواهد بود.
برای دریافت فرم تعهد ، تعارض منافع کلیک کنید
3. شیوهنامة نوشتن متن مقاله و ارجاع منابع داخل متن
3-1. مقاله نباید اشکالات نگارشی و ادبی داشته باشد. نکات زیر برخی از مهمترین موارد نگارشی است که باید رعایت شود: رعایت نیم فاصلهها در کلماتی با دو جزء، مانند: میتوان، میشود، روانشناسی، کمتحرک و . . .؛ گذاشتن علامت « ء» در کلماتی مانند تأییدی، تأثیر، مؤلفه، مؤثر و . . . ؛ جدا نویسی کلماتی مانند: پرسشنامه، بهدست آمده و . . .؛ گذاشتن تنوین در کلماتی مانند: مثلاً، اصلاً و . . .؛ بهکاربردن «همزه» به جای « ی» در کلماتی مانند دامنة حرکتی، نمرة آزمون و . . .؛ استفاده از واژة پژوهش، پژوهشگر، پژوهشها به جای تحقیق، محقق، تحقیقات؛ استفاده از واژة معنادار به جای معنی دار.
3-2. پس از ویرگول یک فاصله بگذارید و سپس کلمة بعدی را بنویسید. پیش از ویرگول نباید فاصله وجود داشته باشد. مانند: پژوهشگران، گزارش دادند .
3-3. نقطه به کلمه ما قبل خود می چسبد. پس از نقطه نیز یک فاصله بگذارید و سپس کلمه بعدی را بنویسید.
3-4ـ کلمه های لاتین نباید داخل متن فارسی بیایند. به جای آنها، معادل فارسی آنها را در متن بنویسید، حتی علائم اختصاریای مانند «اس.پی.اس.اس»، و سپس در اولین ارجاع زیرنویس کنید.
3-5. فونت پانویسها باید Times New Roman 8 باشد و پس از شماره، نقطه و یک فاصله گذاشته شود و سپس نام خاص لاتین یا توضیحات مربوط نوشته شود. نوشته ها و اعداد باید در یک امتداد باشند. برای این کار، اگر دو بار ساب اسکریپت را کلیک کنید، هر دو در یک امتداد قرار خواهند گرفت.
3-6. نباید نام کوچک نویسنده در داخل متن یا پانویس نوشته شود و تنها نام خانوادگی باید ذکر شود.
3-7. در داخل متن، هر جا که نیاز به استفاده از کمانک (پرانتز) باشد، باید بین حرف آخر کلمة قبل از کمانک و کمانک اول و پس از کمانک دوم و کلمه بعد یک فاصله باشد. مثلاً: بررسی اشمیت (2004) نشان داد . . .
3-8. در منبعنویسی داخل متن نیازی نیست به ازای نام هر نویسنده شمارة پانویس بدهید. تمام آنها را پشت سر هم بنویسید و بین آنها علامت "،" بیاورید و پیش از کلمة آخر «و» بگذارید. پس از آخرین نام، شمارة پانویس بگذارید. در پانویس نیز تمام اسامی را پشت سر هم بنویسید. مانند: وینبرگ و گولد1
3-9. در داخل متن به این صورت ارجاع دهید: نام خانوادگی پدیدآورنده، تاریخ نشر، که با همین ترتیب در داخل کمانک میآیند؛ مانند: (واعظ موسوی، 2023)
3-10. از آنجا که کتابهای مربوط به یک نویسنده در فهرست مأخذ به ترتیب تاریخ نشر مرتب میشوند، هرگاه در تاریخ واحدی بیش از یک کتاب تدوین شده باشد، باید در کنار تاریخ، نشانههایی از قبیل ”الف“، ”ب“، و جز آن که ترتیب تنظیم مأخذ را نشان میدهد درج شود و لازم است همین نشانهها در ارجاعهای درون متن نیز تکرار شوند؛ مانند: (واعظ موسوی، 2023 الف).
3-11. در مقاله های دارای دو نویسنده، به ازای هر بار ارجاع، نام هر دو نویسنده را بیاورید و بین آن ها از «و» ، سپس سال استفاده کنید. مانند: (وینبرگ و گلد، 2002)
3-12. در مقاله های از سه تا پنج نویسنده، در اولین ارجاع، نام همة نویسندگان و سال ذکر میشود. در دفعات بعد فقط نام اولین نفر و کلمة «همکاران» و سال میآید.
3-13. وقتی که اثری شش نویسنده یا بیشتر داشته باشد، فقط نام خانوادگی نویسندة اول میآید (حتی در اولین ارجاع) و به دنبال آن کلمة «همکاران» و سپس تاریخ انتشار اثر.
3-14. برای کتابهایی که به فارسی ترجمه شدهاند، نام خانوادگی نویسنده اصلی، و ذکر واژة «ترجمة» و سپس نام خانوادگی مترجمان و تاریخ انتشار اثر در داخل کشور خواهد آمد.
3-15. زمانی که ارجاع درون متن به دو یا بیش از دو منبع باشد، منابع داخل کمانک باید از سمت راست به چپ و بر اساس قدمت نوشته شوند و با حرف (؛) از یکدیگر جدا شوند.
4. نحوۀ نگارش منابع مورد استفاده
منابعی که در متن استفاده میشوند باید مطابق با دستورالعمل«ای.پی.ای» به صورت زیر معرفی شوند:
مثال منبع نویسی:
به عنوان مثال منبع واعظ موسوی، م. و موسوی، ا. (1393). عوامل مؤثر در موفقیت ورزشی مبتنی بر نظریهها و مدلهای مرتبط. مجلة مطالعات روانشناسی ورزشی، شمارة 10، ص. 50-25.
باید بدین صورت نوشته شود:
VaezMousavi, M., and Mousavi, A. (2015). Effective factors in sport achievement based on related theories and models. Journal of Sport Psychology Studies, 10; Pp: 25-50. In Persian
مقالة تألیفی: نام خانوادگی و حرف (حروف) اول نام نویسنده یا نویسندگان. سال انتشار. عنوان مقاله. نام نشریه. شمارة صفحه.
کتاب تألیفی: نام خانوادگی و حرف (حروف) اول نام نویسنده یا نویسندگان. سال انتشار. عنوان کتاب. نوبت چاپ. محل نشر. ناشر.
کتاب ترجمهشده: نام خانوادگی و حرف (حروف) اول نام نویسنده یا نویسندگان. سال انتشار متن اصلی. عنوان کتاب. نام و نام خانوادگی مترجم یا مترجمان. سال ترجمه. نوبت چاپ. محل نشر. ناشر.
پایگاه اینترنتی: ابتدا نشانی URLو سپس تاریخ بازدید به روز/ماه/ سال.
پایاننامه و گزارشهای پژوهشی: نام خانوادگی و نام مجری (مجریان). سال نشر. عنوان پایاننامه، رساله یا پژوهش. ذکر واژة پایاننامة کارشناسیارشد. رسالة دکتری یا گزارش پژوهشی. محل ارائة گزارش.
ارسال چکیده بلند در مرحله پذیرش مقاله
به منظور صدور نامه پذیرش مقالات، ضروری است چکیده انگلیسی بلنداز طریق سامانه نشریه توسط نویسنده مسؤول مقاله ارسال گردد.
با عنایت به چشم انداز واحد نشریات پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در افق 1400 در راستای هدف کیفی سازی و نمایه سازی نشریات پژوهشگاه در پایگاه های معتبر بین المللی به منظور افزایش اعتبار و منزلت نشریه نزد مجامع و مراجع علمی ملی و بین المللی و نظامهای رتبهبندی و اعتبارسنجی رسمی، مقرر شد که چکیده بلند انگلیسی 1000 کلمه ای در آخرین نسخه اصلاح شده مقاله (با تاکید بر "مواد و روش" و "نتایج", توسط نویسنده تهیه و از طریق سامانه نشریه ارسال گردد. در صورت نیاز به ویرایش ادبی، مسؤولیت ارسال چکیده بلند انگلیسی مقاله به دارالترجمه بر عهده نویسنده مسؤول مقاله میباشد.
راهنمای نگارش چکیده انگلیسی بلند (Long Abstract)
1. عنوان مقاله
2. نام نویسندگان
3. وابستگی سازمانی نویسندگان
4. اهداف (150 کلمه)
5. مواد و روش ها (300 کلمه)
6. یافته ها (400 کلمه)
7. نتیجه گیری (150 کلمه)
8. کلید واژه ها (سه تا ده کلید واژه)
9. منابع
حداکثر یک جدول یا نمودار میتواند در چکیده بلند انگلیسی نمایش داده شود.
کلید واژه ها، منابع و نمودار یا جدول شامل هزار کلمه محسوب نمیشود.
منابع مرتبط با بخشهای «اهداف» و «مواد و روشها»، با اعداد مورد اشاره و استناد قرار گیرند و در انتهای چکیده بلند بر اساس شیوه APA لیست شوند.
5. نکات اداری و تعهدی
5-1. هیئت تحریریة نشریه در پذیرش، رد یا ویرایش مقاله آزاد است.
5-2. مقالات منتشر شده نباید پیش از این در هیچ نشریۀ داخلی و خارجیای چاپ شده باشند. در صورت مشاهده این موضوع، مقاله از فرآیند داوری این نشریه حذف خواهد شد و ضمن انعکاس عدم تعهد نویسنده به سایر نشریات علمی کشور، مدیریت نشریه مقالات دیگر آن نویسنده را بررسی نخواهد کرد.
5-3. ارائهدهندۀ مقاله متعهد است تا زمانی که جواب نهایی (پذیرش یا رد) مقاله خود را دریافت نکرده باشد، مقالة خود را به نشریههای داخلی و خارجی دیگری ارسال نکند.
5-4. مسئولیت مطالب مندرج در مقاله بر عهده نویسندگان است.
5-5. استفاده از مندرجات نشریه با ذکر کامل مآخذ آزاد است.
5-6. از به کار بردن نام و نام خانوادگی کامل یا مخفف در فایل های ارسالی خودداری شود. ذکر کلمه با نام و بی نام برای عنوان فایل مقاله کافی خواهد بود.
5-7. نامه های پذیرش این نشریه با امضای سردبیر محترم نشریه صادر می گردد.
5-8. بر اساس مجوز کمیسیون بررسی نشریات کشور و طبق مصوبات هیات رئیسه پژوهشگاه، جهت صدور گواهی پذیرش مقالات، مبلغ سیصدهزار تومان از نویسندگانی که مقالات آنان موفق به اخذ پذیرش در این نشریه شده است دریافت می گردد.
5-9. دارا بودن تاییدیه از دارالترجمه معتبر برای چکیده انگلیسی مقاله، موجب تسریع روند صدور گواهی پذیرش مقاله خواهد شد.
نشانی سامانۀ نشریه: http:// http://spsyj.ssrc.ac.ir پست الکترونیک نشریه:spsyj@ssrc.ac.ir